Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt, og er i dag blant de aller største dedikerte værnettstedene i Europa.
Vår oppgave er å bidra til å sikre liv og verdier og gi brukerne våre troverdige værvarsler som gjør de klare for all slags vær. Med flere millioner brukere hver uke er vi stolte av å være en av de mest populære værtjenestene i verden.
Meteorologisk institutt er ansvarlige for datagrunnlaget og det faglige innholdet på Yr, og NRK for presentasjon, design, redaksjonelt innhold og leveransen av varslene til brukerne.
Gratis værdata
Mye av innholdet fra Yr kan benyttes og videreutvikles i andre applikasjoner og tjenester. Du kan lese mer om dette her: http://om.yr.no/verdata/vilkar/
Redaktøransvar på Yr
Denne nettsiden er redigert på uavhengig grunnlag i samsvar med prinsippene som er nedfelt i «Redaktørplakaten», og på de etiske normene til norske medium slik de er uttrykte i «Vær Varsom-plakaten» og «Tekstreklameplakaten».
Ansvarlig redaktør står etisk og rettslig ansvarlig for det redigerte innholdet, overfor medias selvjustis (Pressens faglige Utvalg) og overfor lov og domstol.
Dersom noen reagerer på innholdet, oppfordrer vi til å ta kontakt med de ansvarlige redaktørene.-
Meteorologisk ansvarlig: Roar Skålin, direktør for Meteorologisk institutt
-
Ansvarlig redaktør: Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK
-
Redaktør: Ingrid Støver Jensen, NRK
Offisielt lansert 19. september 2007
Idéen om Yr ble unnfanget på et seminar om ekstremværuka i NRK høsten 2006. Både NRK og Meteorologisk institutt hadde planer om å lage nye værnettsider og etter mange diskusjoner utover høsten og vinteren fant vi ut at vi kunne lage et langt bedre tilbud til brukerne dersom vi slo oss sammen for å lage en felles værtjeneste.I 2006 fantes det svært få værnettsteder i verden og tjenestene var ikke mye å skryte av: Meteorologisk institutt varslet været for 80 byer i Norge, NRK hadde litt flere og varslet for drøye 500. I dag har Yr varsel for 13 millioner steder i verden! Kvaliteten på varslene var heller ikke særlig god den gangen, du måtte nøye deg med et symbol og en temperatur per dag. Årsaken var rett og slett at det kostet penger å kjøpe værvarsel. Det var ikke før Meteorologisk institutt bestemte seg for å gjøre alle norske værvarsler gratis at en tjeneste som Yr kunne bli lansert. Hele historien om Yr kan du lese her.